Kesk-Euroopa suur tundmatu Poola väärib avastamist

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gdanskis võib meresõidule minna nii tavalise mootorlaeva kui vanaaegse purjeka vettpidava mootorkoopiaga.
Gdanskis võib meresõidule minna nii tavalise mootorlaeva kui vanaaegse purjeka vettpidava mootorkoopiaga. Foto: Kalev Vilgats

Pikki aastaid peeti Poolat oma kitsaste teede tõttu autoga Euroopasse sõitja nuhtluseks. Nüüdseks on paljud põhimaanteed täiesti euroopalikud. Odav ja graafikust kinnipidav rongiliiklus soodustab Poola avastamist seljakotiga.



Suve algupoolel küsisin Poola suursaadikult Eestis Tomasz Chlonilt, kas saatkonnal või Poolal on plaanis kuidagi tavapärasest teistmoodi tähistada Molotovi-Ribbentropi pakti allkirjastamise 70. aastapäeva ja Teise maailmasõja algust.



Vastuseks sain ettepaneku osaleda Solidaarsuse Expressil, mida teist aastat korraldas maailma noortele Gdanskis asuv Euroopa Solidaarsuse keskus. Esimese hooga vastasin, et pole just vaimustatud olema seltskonnas kõige vanem. Seepeale kirjutas saatkonna kultuurireferent Anna Ranczakowska, et pole hullu, sel aastal osaleb aktsioonis rühm ajakirjanikkegi, ja sooviavaldus läks teele.



Loe pikemalt laupäevase Pärnu Postimehe paberväljaandest!
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles