Headuse auhinna pälvis Hille Karm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuse "Hea sõna" auhinna laureaat on ajakirjanik ja kirjanik Hille Karm.
Tänavuse "Hea sõna" auhinna laureaat on ajakirjanik ja kirjanik Hille Karm. Foto: Pärnu Postimees

Tänavuse “Hea sõna” auhinna laureaat on ajakirjanik ja kirjanik Hille Karm.


“Hea sõna” auhinnaga soovib Eesti naistoimetajate ühendus tunnustada Eestis silma paistnud kirjutajat, kelle looming kannab positiivseid humanistlikke väärtusi vastukaaluks ühiskonnas levinud ärapanemisele, kõmuhimule ja pelgalt meelelahutamisele. Hea sõna lisab ellu paremaid tundeid, mõtteid ja tegusid.



“Hea sõna” auhinda antakse välja kolmandat korda. Varem on selle pälvinud ajakirjanikud Margit Kilumets ja Madis Jürgen.



Hille Karm on sündinud 8. aprillil 1949 Tallinnas. Ta on lõpetanud Tartu ülikooli ajakirjanduse eriala, õppinud soome keelt ja kirjandust, töötanud aastaid toimetajana ajakirjas Eesti Naine ja hiljem Terviselehes.



Töötab 1997. aastast Ergo kindlustuses: algul kommunikatsioonijuhi ja nüüd toimetajana. Kirjutanud kümme raamatut (publitsistikat, novelle, elulugusid, koguperejutustusi) ja osalenud oma juttudega kümmekonnas kogumikus. Tõlkinud soome ja vene keelest.



Oma värskeima, tänavu suvel ilmunud jutukogumiku “Midagi head” tagakaanele on Hille Karm kirjutanud: “Hea on jääv, aja liikumisest ja inimeste vananemisest hoolimata. Mida ei saa tellida ega osta, vaid mida aeg meile eelkäijate kaudu on andnud, et selle omakorda edasi annaksime. Hea on näha elu tegelikkusest veidi ilusamana. Hea on toetada ja uskuda head.” (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles