Valitsus premeeris sõudjaid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo (vasakul) ja Allar Raja kavatsevad koos sõuda Londoni olümpiani.
Kaspar Taimsoo (vasakul) ja Allar Raja kavatsevad koos sõuda Londoni olümpiani. Foto: Fred Killing

Kultuuriminister Laine Jänese ettepanekul eraldas valitsus tänasel istungil 450 000 krooni paarisaerulisel kahepaadil Euroopa meistriteks tulnud sportlaste Kaspar Taimsoo ja Allar Raja ning nende treenerite Matti Killingu ja Ruth Vaari premeerimiseks.


Kaspar Taimsoo ja Allar Raja esinesid Brestis toimunud Euroopa meistrivõistlustel sõudmises suurepäraselt alates eelsõidust, mille võit viis Eesti sõudjad kindlalt edasi finaali. Ka finaalsõitu alustasid eestlased teravalt ja juhtisid kuni distantsi lõpuni ning võitsid Euroopa meistrivõistluste kuldmedali kahesekundilise eduga teise koha saavutanud Šveitsi paatkonna ees.



Allar Raja on võitnud eelmisel aastal Euroopa meistrivõistlustel kuldmedali paarisaerulise neljapaadi koosseisus.



Tänavu augusti lõpus võitsid Kaspar Taimsoo ja Allar Raja pronksmedali Poolas Poznanis toimunud sõudmise maailmameistrivõistlustelt.



Vastavalt valitsuskabinetis kokku lepitud kriteeriumidele võib valitsus premeerida Eestit edukalt esindanud sportlasi Euroopa meistrivõistluse kuldmedali võitmise puhul 300 000 krooniga ning treenereid kuni poolega sportlastele määratud summast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles