Pärnus tuleb Keskerakonnal opositsiooni jääda

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kivimägi valimisliidu pidu restoranis Si-Si.
Toomas Kivimägi valimisliidu pidu restoranis Si-Si. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnus valimised võitnud Toomas Kivimägi valimisliit kutsub koalitsiooni Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna, seega tuleb Keskerakonnal Pärnus nüüd võimust suu puhtaks pühkida.


Pärnu linnavolikogu 33 mandaadist 14 läheb Toomas Kivimägi valimisliidus kandideerinuile. Keskerakond sai 8 mandaati, Reformierakond 5, Isamaa ja Res Publica Liit 4 ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond 2, vahendasid ERRi teleuudised.



Niisiis asub Toomas Kivimägi valimisliit koalitsiooni moodustama ja juba eile õhtul teadis ta, et Keskerakonda ta sinna ei võta. Linnapea ametit Kivimägi kergeks ei pea ja meeletu hulk valijailt saadud hääli pead ringi käima ei pane.



"Hetk tagasi tekkis selline mõte, et minu hea elu tegelikult tõenäoliselt saab otsa," rääkis Kivimägi. "Mis tähendab seda, et lähemad kaks aastat olla Pärnu linnapea tegelikult on üks kõige raskemaid väljakutseid. /---/ Minul katus pealt ära ei lähe, et me nii suure edu saavutasime. Olen palju kordi öelnud, et mida suurem edu, seda suurem vastutus."



Mart Viisitamm, kellel tuleb varsti linnapea tool Toomas Kivimägile loovutada, lubas, et Keskerakonnast saab volikogus konstruktiivne opositsioon. Temagi ei ennusta Kivimägile kerget põlve.



"Valimisliit on moodustatud konkreetselt kohalikeks valimisteks ja eelkõige on maavanema Toomas Kivimägi häältega see meeskond seal sees," rääkis Viisitamm. "Ja vaadates juba neid inimesi, kes sinna kõik kokku on saanud, ma väga ei kujuta seda koostööd juba valimisliidu siseseltki ette."



On hästi, kui  Kivimägil peagi moodustuva koalitsiooniga jaanipäevani välja õnnestub vedada, prognoosis Viisitamm.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles