Vallavanem Mart Vaiksaar toetub Toris oma juurtele

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori vallavanem Mart Vaiksaar on saanud omavalitsuse töö kogemuse Viiratsi vallas.
Tori vallavanem Mart Vaiksaar on saanud omavalitsuse töö kogemuse Viiratsi vallas. Foto: Urmas Luik

Tori vallavanemaks pürginud 17 kandidaadi hulgast sõelale jäänud ja esmaspäeva õhtul volikogus häälteenamuse saanud Mart Vaiksaar (51) on emapoolset suguvõsa pidi pärit Muraka külast Uueda talust ja naaseb oma juurte juurde.


“Kuna ma kavatsen oma eluolu siduda Tori vallaga jäädavalt, siis nüüd avanes võimalus meeldiv kasulikuga ühendada ja leida endale selline töö, millega ma arvan, peaks hakkama saama,” rääkis Vaiksaar eile, arutades senise vallavanema Enda Lingiga ameti- ja tööasju.



“See pärand, mille ma siit saan eelmiselt vallavanemalt, äratab aukartust,” mainis Vaiksaar. “Ma olen mitme valla sisemise kliimaga kokku puutunud, aga siin tundub, et töökultuur ja muudki asjad on väga paigas. On, mida jätkata ja üleval hoida.”



Enda kohta ütles Vaiksaar, et ta on põhimõtteline meeskonnatöö pooldaja. Omavalitsuse töö kogemuse on ta saanud Viljandi maakonna Viiratsi vallavolikogu liikme ja abivallavanemana.



Vaiksaar on tosin aastat olnud eraettevõtja, mööbli ja üldehitusega tegeleva Viive Ehitus ASi juhataja ja Tori valla OÜ Selja nõukogu liige.



Vastne Tori vallavanem on nelja lapse isa, ta on lõpetanud Tartu ülikooli kehakultuuriteaduskonna õpetaja-treenerina, läbinud meeskonnatöö koolituse ja töötanud kümme aastat õpetajana.



Enda hobiks märkis Vaiksaar vanade palkmajade taastamise ning sõprade ja tuttavate arvutialase nõustamise.



“Seesama 12 aastat, mis ma eraettevõtluses olen olnud, olen ma põhimõtteliselt poliitikast kõrval olnud,” mainis Vaiksaar. “Aga eks inimesed arene, ise arened, mõtled asju ümber,” arutles ta.



“Ja nii mõtlesingi, et peaks seda kohalikku elu ikkagi natukene lükkama, seetõttu otsustasingi uuesti kandideerida. Praegu olen Viiratsi vallavolikogu liige ja volikogu aseesimees,” rääkis Vaiksaar.



Tori vallavanema koha täitmiseks kuulutas kohalikud valimised võitnud valimisliit Meie Tori välja konkursi, sest Enda Link ei soovinud sellel kohal enam jätkata.



Konkursist sai Vaiksaar juhuslikult teada autoraadiot kuulates ja kirjutas tähtajaks sooviavalduse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles