Maavalitsus premeeris lõputöö kirjutanuid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli Pärnu kolledž.
Tartu ülikooli Pärnu kolledž. Foto: Urmas Luik

Emakeelse ülikooli 90. aastapäeva tähistamisel Tartu ülikooli Pärnu kolledžis selgusid neljapäeva õhtul need, keda maavalitsus lõputööde kirjutamise eest premeerib.


Tartu ülikooli Pärnu kolledži tänavuste lõpetanute hulgast tunnistas komisjon diplomi- ja bakalaureusetööde kaalukust arvestades preemia laureaatideks kolm. Esikoha vääriliseks arvati Annely Ahtma-Lehtsaar, kes kirjutas lõputöö “Huvigruppidest lähtuv finantsplaneerimine AS Wendre näitel”, juhendaja Margus Kõomägi ja preemia 5000 krooni.



Teise koha ja 3000kroonise preemia vääris töö “Noorte käsitlusi kohtinguvägivallast”, mille koostas Kati Nõmm, keda juhendasid Kandela Õun ja Liilia Mänd.



Kolmanda, 2000kroonise preemia pälvis Lauri Punga tööga “Ettevõtluse toetusmeetmete kasutamine Pärnumaa turismisektoris”, juhendaja Arvi Kuura.



Pärnu maavalitsuse arengutalituse juhataja Urmas Kase ütles, et maakonna arenguga seotud parimate lõputööde autoreid premeeriti kümnendat korda. Selle aluseks on maavalitsuse ja Pärnu kolledži vahel 1999. aasta 2. veebruaril sõlmitud koostööleping. Tänavu oli valikus 11 diplomitööd, millest komisjon eesotsas Kasega põhjaliku arutelu järel otsuse tegi.



Tunnustuse andsid konkursivõitjatele üle maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Epp Klooster ja arengutalituse juhataja Urmas Kase.



Kase sõnul selgusid kolledži 2009. aastal lõpetanute lõputööde konkursi tulemused komisjoniliikmete pingsas arutelus, kusjuures koosoleku eel olid liikmed neile Tartu ülikooli Pärnu kolledži juhtkonna esitatud 11 tööd läbi lugenud, et olla hinnangu andmisel objektiivne.



“Esimesed preemiad andsime välja 2000. aastal, sellest ajast on lõputööde tase tõusnud ja tipp on tasavägine,” nentis Kase. “Kuna konkursile esitatud lõputööd on seotud Pärnumaa arenguga, saame neist endalegi häid mõtteid, mis suunas mõtelda või mida oma tegevuses kasutada.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles