“Ole kaasas!” õpetab ID-kaarti kasutama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paljud ID-kaardi omanikud kasutavad kaarti vaid oma isiku tuvastamisel ega oska internetiavarustel sellega midagi peale hakata.


“Ole kaasas!” projekti raames on valminud ID-kaardi, mobiil-ID ja e-teenuste kasutamist õpetav veebikoolitus

http://www.olekaasas.ee/veebikoolitus

, kus kõik arvutikasutajad saavad lihtsate nõuannete abil õppida tundma ID-rakendusi ja andma digiallkirja.



Veebikoolitus sobib hästi neile, kes kasutavad kodus või tööl arvutit, kuid ei ole seni ID-rakendustega lähemat tutvust teinud.



Veebikoolitus annab lihtsaid õpetusi selle kohta, kuidas seadistada arvuti ja laadida alla tarkvara ID-kaardi kasutamiseks, kuidas kontrollida sertifikaatide kehtivust, neid ise aktiveerida, vahetada PIN-koode, milliseid e-teenuseid ja kuidas on võimalik ID-kaardi või mobiil-IDga kasutada ning kuidas dokumente digiallkirjastada. Õppida saab ka mobiil-ID aktiveerimist ja kasutamist.



Koolituse käigus saab kõiki tegevusi juhendiga paralleelselt praktiliselt läbi teha ja koolituse lõpus võib digitaalselt allkirjastada tunnistuse koolituse läbimise kohta. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles