Perefirma Tehno OÜ vaatab autod ja traktorid üle

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Teen ise ka tööd, ei saa käia lipsuga," ütleb mootorsõidukite tehnilise ülevaatuse punkti ehk OÜ Tehno juhataja Heino Liin.
"Teen ise ka tööd, ei saa käia lipsuga," ütleb mootorsõidukite tehnilise ülevaatuse punkti ehk OÜ Tehno juhataja Heino Liin. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tihemetsa sovhoostehnikumi vilistlane Heino Liin korraldab tööd mootorsõidukite ülevaatuspunktis, kus jõulukuu lähenedes järjekorrata jutule saab.


Seevastu märtsist oktoobrini pole OÜ Tehno meestel mõnikord vaba nädalalõppugi. Osaühingus teenivad leiva lauale tegevjuhi naine ja poegki ning nii võibki Heino Liin kuue töötajaga ettevõtte kohta öelda, et see on perefirma.



Kadripäeval vaatavad Andres Sõrmus ja Koit Tener hingetõmbehetkel telerit ja juhataja näitab tunnustuskirjade raamitud-klaasitud rida nende kohal seinal.



"Kõige huvitavam on see, et omaaegsed Soontagana kolhoosi spetsialistid on teinud oma firmad siin," tõdeb ühismajandis töökoja ja automajandi juhatajana töötanud Liin ja räägib pikalt-laialt, kuidas ta kunagisest töökoja pesuruumist tehnilise ülevaatuse punkti ehitas ja milliseid nõuete keerdkäike enne avamist läbis.



Nüüd on ta 17 aastat firmajuht olnud ja kokku 35 aastat Koongas töötanud, aga kodu on mehel Pärnu-Jaagupis. Seega tuleb iga päev tööle ja tagasi läbida veerandsajakilomeetrine vahemaa kahe vallakeskuse vahel.



"Tahan näidata meie jahisaali," tüürib juhataja meid välja uksest, millest tehnilisse kontrolli saabunud sõidukid sisse-välja liiguvad. Hoone samast küljest järgmisest uksest sees, vaatavad seintelt vastu põdra-, soku- ja kitsesarved, laiutab põdranahk, massiivne puulaud ilmestab kööginurka.



"Siin oli õliladu, must ja kole, neli kuud tegin," rõõmustab siiras üllatus Heino Liini, kes ühtlasi on Koonga jahiseltsi liige. Sellele seltskonnale ja külalistele mõeldes ongi selline ilmekas jahisaal sisustatud.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles