Juhtkiri: Sõda Sindi paisu ümber kestab

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Keskkonnaametis on valminud eelnõu, mis jõustudes võiks lõpetada kauaaegse patiseisu Sindi paisu juures, kuid praegu on siiski veel lahtine, kas teostub paisu omaniku AS Raju soov hakata Pärnu jõel hüdroelektrijaama ehitama või algatusrühma Sindi Pais ja selle mõttekaaslaste vastupidine soov tagada kaladele mõnus liikumine, mida segab nii praegune pais kui hakkaks segama elektrijaam.

Ometi annab valminud eelnõu põhjuse töövõitu tähistada just kirglikule Sindi paisu vastasele Hans Sollile ja tema mõttekaaslastele.

Pärnu Postimees vahendas keskkonnaameti seisukohta, et keskkonnamõjude hindamise aruandest, aga samuti sellele antud tagasisidest on võimalik järeldada, et hüdroenergia tootmine seaks kalastiku loodusliku taastamise Pärnu jões kahtluse alla, mistõttu keskkonnaamet välistab keskkonnamõjude hindamise aruande pinnalt elektrijaama ehituse lubamise Sindi paisul. Teisest küljest ei leia eelnõu autorid, et pais tuleks ilmtingimata lammutada. Võimalik on seda täiustada kalarambi ja kalapääsu rajamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles