Kantsler Angela Merkeli triumf Bundestagi valimistel

Aino Siebert
, Das Baltikum-Blatt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kantsler Angela Merkel võib Saksamaad juhtida veel kuni 2017. aastani ja ta kavatsebki seda teha, ehkki uue võimuliidu kokku panemine ei pruugi minna ladusalt.
Kantsler Angela Merkel võib Saksamaad juhtida veel kuni 2017. aastani ja ta kavatsebki seda teha, ehkki uue võimuliidu kokku panemine ei pruugi minna ladusalt. Foto: Aino Siebert

Bundestagi valimised olid ennekõike Angela Merkeli triumf. Liit CDU (kristlikud demokraadid) ja CSU (kristlikud sotsiaalid) saavutas 42,1 protsenti valijate häälest. Seega jäi liidul ainult napilt puudu absoluutsest häälteenamusest.

Nüüd peab praegune ja kindlasti ka tulevane liidukantsler alustama koalitsiooni moodustamiseks läbirääkimisi nii sotsiaaldemokraatide (SPD, 24,6 protsenti) kui rohelistega (Die Grünen, 8,2 protsenti). Peetakse ebatõenäoliseks, et Merkel moodustaks koalitsiooni endiste kommunistidega (Die Linke, 8,7 protsenti). 22. septembril käis valimisurnide juures 71 protsenti valimisõiguslikest kodanikest. Seda on veidi rohkem kui neli aastat tagasi.

Liberaalide must pühapäev

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles