Juhtkiri: Huviharidus on samuti haridus

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

See, et valitsuses kinnitatud ja riigikokku saadetud tuleva aasta riigieelarve eelnõust jäi välja võimuliidu valimiste-eelne lubadus lastele huviringiraha maksta, on silmapaistev näide sellest, kuidas valimislubadused tegelikule elule pidevalt jalgu jäävad.

Riigieelarve tasakaalu eest isalõvina seisev rahandusminister Jürgen Ligi hindas selle lubaduse maksumuseks ligikaudu 25 miljonit eurot ja kommenteeris Postimehele teemat tervikuna nii: “Reformierakond andis oma suures valimislubaduses järele, sest majandusolukord on halvenenud ja tahtmisi on alati rohkem kui võimalusi.”

Võimuliidu otsusele oponeeris Eesti lastekaitse liit, mille juhataja Alar Tamm võttis valdkonna samas kokku: “Ligikaudu viiendik lastest elab Eestis vaesuses ja vähem kui pool kooliealistest lastest tegeleb huviharidusega, laste huvide tagaplaanile jätmine riigieelarves ei ole aktsepteeritav.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles