Kalur püstitas Pärnusse juba teise kalaskulptuuri, seekord puidust

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalur Urmas Marguse avatud õue püstitatud tammepuidust taies peab möödujaile meelde tuletama Rotiküla rannakalureid, keda on järel vaid ehk kümmekond.
Kalur Urmas Marguse avatud õue püstitatud tammepuidust taies peab möödujaile meelde tuletama Rotiküla rannakalureid, keda on järel vaid ehk kümmekond. Foto: Urmas Luik

Rannakalur Urmas Margus, kes püstitas Pärnu vallikraavi rekonstrueerimistööde käigus hukkunud kalade mälestuseks Rannaparki kivist kalakuju, pani nüüd oma avatud koduõue Kalevi puiesteel püsti puust voolitud suure ahvena koos hiigelrotiga.

Nii kivist kalakuju Rannapargis kui puust voolitud kala ja hiigelroti figuraalkuju tellis kalur oma ala meistrilt, professionaalselt kujurilt Rait Pärjalt.

“Kui midagi tõsiselt teha, siis koos oma ala tundvate inimestega,” tähendas Margus, kui tuli jutuks, et kujud oleks võinud ju ka mõnelt vähem kuulsalt meistrilt tellida kui kuursaali juurde Raimond Valgre skulptuuri teinud Pärjalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles