Jahtklubi kaotab harjumuspärase näo

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Pärnu jahtklubi hoone on kuni 1. maini suletud ulatusliku remondi tõttu. Klubi juhtkonnal on kavas muuta 1993. aastal valminud maja senisest avaramaks ja valgusküllasemaks.


Restoran saab juurde istekohti, suuremaks ehitatakse köök, majja tuleb merenduskeskus, kus purjekasimulaatoritel võib õppida purjetamiskunsti kuival maal. Tänu avaratele akendele hakkab Pärnu jõgi tuppa paistma, vaate puudumist on vanale majale ettegi heidetud.



Pärnu jahtklubi kommodoor Egon Elstein ja tegevjuht Indrek Ilves kinnitasid, et kuigi renoveerimise üks eesmärke on avada hoones merenduskeskus simulaatorite, raamatukogu ja väikese muuseumiga, ei muutu jahtklubi merekooliks, vaid jääb kohalikku mereharrastust edendavaks ja noorsportlasi koolitavaks ühinguks.



Eesseisva ehituse eelarve on 10,2 miljonit krooni, millest viis miljonit saadi Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kaudu eurotoetusena.



1906. aastal loodud Pärnu jahtklubi tegevus ei ole katkenud sõdade või okupatsioonidegi tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles