Kodanikupäeva viktoriini kaks auhinda noppisid pärnakad

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nele Küüts.
Nele Küüts. Foto: Erakogu

Pärnu Vanalinna põhikooli üheksandik Nele Küüts võistles end kodanikupäeva viktoriinis Eestis teisele, Ülejõe gümnaasiumi 10. klassi õpilane Tauri Roosipuu aga kolmandale kohale.


Ajalooõpetaja Madis Somelari õpilane Nele Küüts saavutas teise auhinnakoha 16. veebruaril Tallinnas Mustpeade majas toimunud kodanikupäeva viktoriini lõppvoorus 7.-9. klasside arvestuses. Kolmandaks tulnud Ülejõe gümnaasiumi kümnendik, Anne Kärneri õpilane Tauri Roosipuu pistis aga lõppvoorus gümnaasiumiosas rinda valdavalt lõpuklasside õpilastega.



Pärnust pääsesid viktoriini lõppvooru veel Koidula kooli üheteistkümnendikud Mart Treial ja Elise Salla, nemadki on Madis Somelari õpilased.



Lõppvoorus osales üle Eesti 50 õpilast, kes saavutasid 2009. aasta novembris toimunud virtuaalses kodanikupäeva viktoriinis 3769 osaleja seas parimad tulemused.



“Osalejate arvamus kodanikuks saamisest ja kodanikuks olemisest on aastatega muutunud. Üha rohkem saadakse aru, et kodanikuks olemine tähendab ka kodanikuna käitumist, selleks vajalike teadmiste ja oskuste omamist,” rääkis viktoriini pikaaegne korraldaja, MISA mitmekultuurilise hariduse üksuse koordinaator Toivo Sikk.



Siku sõnul on viktoriini eesmärk süvendada noorte teadmisi Eesti Vabariigi põhiseaduslike institutsioonide, inim- ja kodanikuõiguste, vabaduste ja kohustuste ning Euroopa Liiduga seonduva osas.



Kodanikupäeva viktoriin toimus 2009. aastal seitsmendat korda. Varasemate viktoriinide raames on osalenud kokku ligi 20 000 last, kes on vastanud enam kui 350 küsimusele. Viktoriini juurde kuuluvad selgitavad õppematerjalid on leidnud rohket kasutust ühiskonnaõpetuse tundides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles