Kihnu viiulipidu tõestas rahvamuusika elujõudu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu rahvamajas mängisid koos pillilapsed ja nende juhendajad, paremal viiuldaja ja õpetaja Maarja Nuut.
Kihnu rahvamajas mängisid koos pillilapsed ja nende juhendajad, paremal viiuldaja ja õpetaja Maarja Nuut. Foto: Silvia Paluoja

Kihnu kolmas viiulifestival on möödas, sellelt saadud mängurõõm ja mõtted pärimusmuusikast ning selle tegijatest saatmas neid, kes pühapäeva hommikul saarele lehvitasid, et öelda aasta pärast jälle tere.

Kihnu viiulifestivalil osalesid seegi kord presidendiprouad, Kihnu pärimuskultuurile pühendunud folklorist Ingrid Rüütel ja perearstindust praktiseeriv Evelin Ilves, kelle tütar professionaalsete rahvamuusikute õpitubades enne kontserti innukalt koosmängimist harjutas.

Õpituba juhendas ka Virumaalt pärit viiuldaja ja laulja, Stockholmi kuninglikus muusikaakadeemias õppiv ning eesti vanemat viiulimuusikat ja tantsu uuriv Maarja Nuut. Tema sõnade järgi on iga aastaga lisandunud festivalil osalejaid, kuid üritus on veel selles parajas mõõdus, kus suudetakse teisi tundma õppida ja haarata kogupilti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles