Juhtkiri: Karm parteikord

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Olenemata mis tahes skandaalidest või just tänu neile, hoiab Eesti Keskerakond parteisiseselt kõige karmimat joont, lähtudes põhimõttest “kes ei ole meie poolt, on meie vastu”. Selle suhtumise värvikaim näide on see, et erakonnast kas visatakse välja või tehakse ettepanek lahkuda parteilastele, kes valimistel kandideerivad mitte Keskerakonna nimekirjas, vaid mõne teise valimisliidu või erakonnaga. Vahel on sellel põhinev puhastus tehtud pärast valimisi, nüüd lõikas Keskerakonna juhatus ussjätked maha juba enne valimispäeva.

Pärnakaile võib seekordne otsus korda minna kas või kurioosse uudise huvitavuse mõttes seetõttu, et Keskerakonnast visati välja kunagine Pärnu linnapea ja suvepealinnas vahepeal pea ainuisikuliselt seda parteid esindanud ja tema kohalikku nägu kujundanud Mart Viisitamm.

Võimalik, et määravaks sai viimaste päevade agar n-ö vilepuhumine seoses partei võimaliku varjatud rahastamisega, mis viis Viisitamme vastasleeri Kadri Simsoniga, kuid juriidiliselt on põhjus selles, et endine meer kandideerib Pärnu linnavolikokku ühes valimisliidus, mitte Keskerakonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles