Rein Tääker liimis kile kunstiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teater.
Endla teater. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Homme kell 15 avab Rein Tääker Pärnu Endla teatrigaleriis oma isikunäituse „Kile hääl”.


Kõigi eksponeeritud tööde valmistamisel on kasutatud unikaalset tehnikat: taiesed on tehtud kilest.



Seejuures, nagu on märkinud teatrigalerii galerist Katrin Maimik, on Tääker lähtunud masule iseloomulikust säästlikkusest: töödes on kasutatud reklaamkilede jääke-tükke, mis on mosaiikidena kokku pandud.



Tulemus jätab üsnagi õlimaali mulje, aga pintslilöögi asemel on ebakorrapärane faktuur saadud kiletükkide ladumisest. Samal ajal on piltide tegemisel kasutatud masinaga lõigatud kiledetaile, mille kaudu on tekitatud graafikale omaseid struktuure ja pindu.



Tääkeri töödes on omajagu vaimukust, irooniat, palju erksaid värve (nagu reklaamkilede puhul paratamatu), kuid enim üllatab just kunstniku leidlikkus materjali ning tehnika valikul.



„Selle tehnika erilisus ja mängulisus on mulle paljulubavad, ma alles otsin seda õiget võtit. Praegu on tahtmine kõike proovida ja katsetada kile võtmes,” on oma taiestega seoses rääkinud kunstnik ise. „Tahtmine kõike proovida kumab minu töödestki. Esimese pildi tegin juba 17 aastat tagasi. See on minu esimene näitus. Loodan, et kilekollaažid ja -graafika pakuvad kunstipublikule rõõmu ja üllatust.”



Rein Tääker on lõpetanud 1992. aastal Tallinna pedagoogikaülikooli joonistamise, joonestamise ja tööõpetuse eriala. Lemmikaladeks on graafiline disain ja sisekujundus (Hahni pubi Pärnus, Time Stop Tallinnas). (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles