Raeküla noored “varjutavad” linnavalitsejaid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla Vanakooli keskus.
Raeküla Vanakooli keskus. Foto: Urmas Luik

Raeküla Vanakooli keskuse juures tegutseva noorteaktiivi liikmed veedavad kuni aprilli alguseni osa päevast Pärnu linnavolikogu, linnavalitsuse ja maavalitsuse liikmete töövarjudena.


Noorteaktiivi liige Mirkko Redik oli esimese töövarjuna jälgimas volikogu esiemehe Cardo Remmeli tegemisi. “Mõtle vaid, nii mõnegi asja kohta küsiti minu


arvamust,” oli Redik meeldivalt üllatunud.



Redik võttis varjuks olemise kokku kui väga positiivse ja huvitava kogemuse, mida soovib ise uuesti kogeda ja soovitab julgelt teistel proovida.



Järgmiste päevade jooksul leiavad oma selja tagant varjud abilinnapead Jane Mets, Annely Akkermann ja Romek Kosenkranius, tuleval nädalal veedab üks noorteaktiivi


liige päeva Pärnu maavanema Andres Metsoja varjuna, teavitas Raeküla Vanakooli keskuse noorsootöötaja kohusetäitja Piia Karro.



RVK Avatud Noortekeskus tegutseb Raeküla Vanakooli keskuses 2008. aasta veebruarist. 2009. aasta veebruaris käivitus rahvusvaheline Eesti-Leedu-Läti noorte koostööprojekt “Observed by Youth – Noored vaatlevad”, mille eesmärk on noori ja eri tasandil poliitikuid/otsutajaid lähendada ning ärgitada noori kaasa rääkima kohalikul, riiklikul ja üleeuroopalisel tasandil. Pärnust võtab projektist osa Raeküla noorteaktiivi 12 liiget.



Projekti elluviimist toetab vabaühenduste fond, mida rahastavad Norra, Island ja Lichtenstein Avatud Eesti fondi vahendusel ning Euroopa Liidu programm “Euroopa noored”.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles