Noored krossimehed koguvad Itaalias hooajaks kiirust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vennad Tamur (nr 198) ja Hendrik (nr 299) Talviku sõitsid kaheks nädalaks soojale maale harjutama.
Vennad Tamur (nr 198) ja Hendrik (nr 299) Talviku sõitsid kaheks nädalaks soojale maale harjutama. Foto: Erakogu

Juunioride motokrossi Euroopa- ja maailmameistrivõistlusteks valmistuvad Eesti võidusõitjad läksid kaheks nädalaks Itaaliasse treenima ja võidu sõitma.


“Eesti motokrossimehed on juba aastaid käinud varakevadel Lõuna-Euroopa riikides harjutamas,” rääkis Pärnu noormeeste Tamur ja Hendrik Talviku treenerist isa Marek telefonivestluses Pärnu Postimehele. “Eelmisel aastal käisime poistega esimest korda Itaalias treeninglaagris ja sellest oli palju kasu. Otsustasime, et seekord jääme soojale maale lausa kaheks nädalaks.”



Eestlased naudivad suvist ilma


Eile õhtuks oli Talvikute peretiimil Põhja-Itaalias Mantova linnakese külje all esimene treeningpäev seljataga.



Isa Mareki sõnade kohaselt valitsevad kohapeal lausa ideaalsed treeningtingimused.



“Harjutame krossirajal, kus kahe nädala pärast tuleb maailmameistrivõistluste teine etapp,” rääkis Marek Talviku. “Poisid saavad sõita nii põhirajal kui mitmel treeninguteks mõeldud ringil. Elame matkabussis ja sööki valmistame ise. Ilm on siin väga ilus, keskpäeval näitas termomeeter 20 soojakraadi.”



Tamur sööks vaid pitsat


Külmast ja lumerohkest põhjalast tulnud noored motomehed kogesid esimesel treeningpäeval soojal maal vaid positiivseid emotsioone.



“Me polnud kodus tükk aega sõita saanud ja kõigepealt enduurotasime mitu tundi,” rääkis Sütevaka humanitaargümnaasiumi viiendas klassis õppiv 12aastane Hendrik Talviku, kes kihutab 85 ccm Suzukil. “Siin on paljude maade võidusõitjaid harjutamas, saime vanade tuttavatega juttu ajada.”



65 ccm kubatuuriga KTMi taltsutav 10aastane Tamur märkis, et kuigi isa valmistab kodust kaasa võetud produktidest head toitu, eelistab tema Itaalia kööki.



“Mina sööksin kogu aeg vaid pitsat, aga isa ütleb, et enne peame oma külmkapi tühjaks saama ja alles siis võime teist toitu osta,” kurtis Vanalinna põhikooli neljanda klassi poiss Tamur.



Kavas on startida kõigil EMi etappidel


Eelseisvast hooajast rääkides rõhutas tiimipealik Marek Talviku, et kõige tähtsam on hästi sõita nii Euroopa- kui maailmameistrivõistlustel.



“Mullu osalesid poisid viiel Euroopa meistrivõistluste etapil, kuid tänavu oleme otsustanud startida kõigil seitsmel osavõistlusel,” rääkis Marek. “65 ccm klassi juunioride EMi etapid on Leedus, Poolas, Bulgaarias, Rumeenias, Itaalias, Hollandis ja Prantsusmaal, kus selgitatakse ühtlasi maailmameister. 85 ccm klassis tuleb veel kolm etappi lisaks, üks neist sõidetakse Türil.”



Küsimusele, kui palju Eesti krossimehi praegu Itaalias harjutab, kostis Marek Talviku, et Mantova raja parklas on näha kümmet Eesti numbrimärgiga matkabussi.



“Tean, et Pärnumaa noortest võidusõitjatest treenib Itaalias veel Karl Saat, kuid tema tiim on praegu kusagil mujal,” ütles Talviku.



“Arvata võib, et Jüri Makarov saabub varsti siia, sest tema peaks startima maailmameistrivõistluste etapil veteranide konkurentsis,” lisas Talviku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles