Ansambel Greip tunnistati festivalil parimaks noorteansambliks

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorteansambel Greip.
Noorteansambel Greip. Foto: Peeter Langovits

Nädalalõpus Põlvamaal Mooste mõisas toimunud XI Eesti rahvamuusikatöötluste festivali „Moisekatsi Elohelü 2010“ võistluskontserdil tunnistati Pärnu vokaalansambel Greip parimaks laste- või noorteansambliks.


Kahe festivalipäeva käigus esitasid kollektiivid kaks pala: kohustusliku loo, milleks oli Kanepi kihelkonnast pärit "Imelik maja". Teise loo valis esineja omal soovil. Loo aluseks oli eesti rahvamuusikal põhineva tantsuloo, pilliviisi, regilaulu või uuema riimilise rahvalaulu töötlus.



Festivali peapreemia võitis Paldiskist pärit ansambel Krüüsel. Valiti veel publiku lemmik ja auhinna pani välja festivali patroon Ingrid Rüütel. Samuti oli auhind välja pandud kohustusliku loo kategoorias ning üllataja kategoorias. Parimale laste- või noorteansamblile pani preemia välja laste- ja noortesõbralik linn Põlva.



Žüriisse kuulusid festivali patroon Ingrid Rüütel, helilooja Tõnu Kõrvits, Viljandi pärimusmuusika keskuse juhataja Ando Kiviberg, muusikud Peeter Rebane ja Vambola Krigul.



Vokaalansambel Greip esineb 30. rahvusvahelistel hansapäevadel Pärnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles