Kutsehariduskeskus esitleb uut eriala

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robotkeevitaja metallkäsi on suurte partiide puhul inimese omast püsivalt täpsem.
Robotkeevitaja metallkäsi on suurte partiide puhul inimese omast püsivalt täpsem. Foto: Urmas Luik

Kolmapäeval, 12. mail kell 15.30 esitletakse Lasertoolis Pärnumaa kutsehariduskeskuse uut, koostelukksepa eriala, mille õppekava valmis koostöös ettevõtete esindajatega.


Kolmeaastase õppeajaga mehaanika ja metallitöö valdkonda kuuluv koostelukksepa eriala avatakse kutsehariduskeskuses sel sügisel. “Õppija omandab teadmised ja oskused töötamiseks tänapäevastes metallitööga seotud ettevõtetes ja õppekava läbimine loob eeldused õpingute jätkamiseks Tallinna tehnikakõrgkoolis,” ütles kutsehariduskeskuse avalike suhete juht Anneli Puudersell.

Koostelukksepa eriala koostööpartneri AQ Lasertool OÜ tegevjuhi Ragnar Koppeli sõnade kohaselt toodetakse nende firmas keredetaile Scania ja Volvo kontsernile, alumiiniumdetaile Bombardier’le. Tellimusi täidetakse ka ABB-le kui energeetika ja automaatika üleilmsele tehnoloogialiidrile.

Koppeli sõnul on AQ Lasertool põhikompetents keevitamine, varasemal ajal on enamikule töötajatele korraldatud väljaõpe kohapeal, kuid koostööd on tehtud kutsehariduskeskuse täiskasvanute koolituse osakonnagagi. 15 õpilast käis Lasertoolis keevituspraktikal ja neist kolm töötab praegu selles firmas.

Puuderselli ütlust mööda saab praktika sooritada Pärnumaa ettevõtetes, kus ootavad töökohadki. Pärast kooli lõpetamist võib tööd leida sellistes firmades nagu AQ Lasertool OÜ, Adrem Pärnu AS, Alise Technic OÜ, Areco Eesti OÜ, Etem Pärnu OÜ, LL Metal OÜ, Paikuse Perhe OÜ, Vändra Saeterituse AS, Helmetal IMS OÜ, Ruukki Products, Ehimet OÜ, Welmet OÜ, Masinaehitaja AS, OÜ Gandor Grupp, Polartek OÜ.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles