Kilingi-Nõmme õpilased huvitusid põnevatest ametitest

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilingi-Nõmme gümnaasiumi karjääripäeval tutvusid 6. klasside poisid Target Auto remonditöökojaga.
Kilingi-Nõmme gümnaasiumi karjääripäeval tutvusid 6. klasside poisid Target Auto remonditöökojaga. Foto: Mare Hallop

Kilingi-Nõmme gümnaasium alustas uut tava, karjääripäeva korraldamist, et õpilased saaksid lähedalt tutvust teha piirkonna töökohtade ja nendega seotud põnevate ametitega, esimene selline ülekooliline ettevõtmine toimus 5. mail.


Karjääripäeva korraldamiseks andis võimaluse üle 400 õpilasega Kilingi-Nõmme gümnaasiumi liitumine SA Innove karjääriteenuste arenduskeskuse programmiga “Karjääriteenuste süsteemi arendamine”, mida rahastab Euroopa Liit. Üritusega oli seotud 21 asutust ja ettevõtet, päeva tegevuskava koostas kooli karjäärimeeskond.

“Gümnaasiumiosa õpilased olid seotud uurimistööde kaitsmisega, põhikooli õpilased kaasasime töötubadesse, loengutesse, õppekäikudele. Algklassilapsed võtsid osa oma klassijuhataja juhendatavatest töötubadest,” selgitas toimunut Pille Kadak, kes on Kilingi-Nõmme gümnaasiumi karjäärikoordinaator.

8. klasside õpilased käisid töövarjuna kohalikes asutustes ja ettevõtteis, 4. klassi lapsed vaatasid oma silmaga, kes Saarde vallamajas töötavad ja millised on nende ülesanded.

5. klassid tutvusid Voltveti koolituskeskusega, misjärel 5.a õpilased läksid metsa istutama ja 5.b omad said kuulda, missugused põnevad puud kasvavad kaitsealuses Tihemetsa pargis.

6. ja 7. klasside tüdrukud said kasulikke nõuandeid kosmeetik Eha Vitsa juhendatud töötoas, poisid uudistasid samal ajal kohalikke auroremonditöökodasid: Lavi autoteenindust ja OÜ Target Autot.

Pärnu õppenõustamiskeskuse noorte infopunkti töötajad olid hõivatud 6.-9. klasside õpitubadega. Kolmes oma kooli õpetajate juhendatavas töötoas õpiti küpsetama, valmistati emadepäevaks õnnitluskaarte ja tehti puutööd. Küpsetatud-meisterdatud asjad pandi ettevõtlus- ja kauplemiskogemuse saamiseks müüki kooli laadal.

“Selle päevaga panime alguse uuele traditsioonile koolis, päeva kordaminekule aitas kaasa kogu koolipere,” mainis Kadak kui esimese karjääripäeva eestvedaja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles