Jõulukuu lemmiktoit on praekapsas

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salvesti praekapsas porgandiga.
Salvesti praekapsas porgandiga. Foto: Sille Annuk / Postimees

Varasemate aastate kogemus näitab, et jõulukuul ostavad eestlased poes pakutavatest valmistoitudest kõige enam praekapsast, aga ka kõrvitsa- ja pohlasalatit.

Salvesti müügi- ja turundusdirektori Ain Nõlvaku jutu järgi müüb ettevõte novembris ja detsembris 70–80 protsenti valmistatavast praekapsa mahust.

“Inimeste elutempo on kiire ja omatehtud toidu valmistamise osakaal väheneb,” tõdes Nõlvak. “Kõige populaarsemad tooted on jõulude ajal Mulgi kapsad, tavaline praekapsas ja praekapsas porgandiga. Peale selle kõrvitsasalat ja loomulikult pohlasalat, milleta vist verivorste ei söödagi.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles