Juhtkiri: Valitsusremonti esialgu ei tule

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Vahepeal tundus, et rahandusminister Jürgen Ligi suudab valitsuspartnerid omavahel nii tülli ajada, et kumbki võib üritada teisest vabaneda. Ümmarguseks tüliõunaks kippus kujunema firmaautode käibemaksusoodustus. Kui IRLi ja Reformierakonna fraktsioon otsustasid eelnõu kaks nädalat tagasi menetlusest välja võtta, sai rahandusminister pahaseks: nii ei tehta, et võetakse välja ja tema otsigu katet tekkivale eelarveaugule, mis oleks 24 miljonit eurot.

Ligi pakkus siis ministeeriumide eelarvetest 1,2 protsendi külmutamist kuni firmaautode käibemaksusoodustuse piirangu jõustumiseni. Igal juhul jõuab teema järgmise nädala algul taas rahanduskomisjoni ja probleem loodetakse lahendada kevadeks.

Kuigi Ligi üsna ultimaatumlik lähenemine hämmastas eelkõige IRLi ministreid, suutsid need vältida olukorda, kus ületatakse keemispunkt ja kaas lendab katlalt. Firmaautode teema puudutab paljusid ja eks ajaga paistab, milline kokkulepe saavutatakse huvirühmadega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles