Avati talvine pühadering Pärnu muuseumis

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Esimesel advendil avatud näitus muutis kogu Pärnu muuseumi ülemise korruse talviseks pühademaaks, mis tutvustab ajaloolisel Pärnumaal elavate kihnlaste, rannarootslaste, venelaste ja eestlaste talviseid rahvakalendri pühasid.

Näitusel on taaselustatud 19. sajandi talutuba, kaetud kihnu, rannarootsi ja vene kodu pühadelauad ning sisustatud nõukogudeaegne linnatuba sellisena, nagu see võis olla 1950. aastatel – kuusk lina alla peidetud.

“Pühasid on aasta läbi, aga kes teab midagi suvistepüha kohta? Teatakse, et jaanipäeval peab tuli olema, sööma peab, mõni üritab üle lõkke hüpata, aga see on ka kõik. See näitus ei ole jõuludest, ei ole isegi advendist, ei nääridest ega vastlapäevast, see näitus on kõikidest nendest pühadest, mis jäävad paari järgmise kuu sisse ja seda viiest vaatenurgast,” tutvustas ideed muuseumi direktor Aldur Vunk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles