Saksa keeles võidutses Sütevaka

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa lipp.
Saksamaa lipp. Foto: Illustratsioon

Saksa keele olümpiaadi Pärnu piirkonnavoorus pälvisid kolmikvõidu Epp Suigusaare õpilased Sütevaka humanitaargümnaasiumi kümnendast klassist, esikohta jagasid Ida Maria Orula, Anneliis Rea ja Kristel Sutt.

„Küll oli seekord keeruline, parandasime päris hiliste öötundideni ja kolme töö puhul ei osanud kusagil punkti juurde ega maha arvata, nii võrdsed olid need tööd,“ kirjeldas saksa keele õpetajate aineühenduse juht Ene Kübarsepp. „Konsulteerisin Tartu ülikooliga ja nad arvasid, et saadame kõik kolm Tartusse – nemad siis ise otsustavad, keda lõppvooru kutsuda.“

Piirkonna- ehk eelvoorus tuli kirjutada kuni 450sõnaline arutlev kirjand teemal „Ich und meine Fremdsprachen“ („Mina ja minu võõrkeeled“).

„Tasavägiste tulemuste eest väärivad kiitust kõikide koolide õpilased ja õpetajad, kuid erilise tunnustuse pälvivad Sütevaka tublid õppurid ja nende õpetajad,“ ütles Pärnu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna üldhariduse peaspetsialist Virve Laube.  

Peale andekate õpilaste väljaselgitamise ja tunnustamise on olümpiaadi eesmärk populariseerida saksa keelt ja kultuuri ning teadvustada saksa keelt kõnelevate maade ja Eesti sidemeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles