Pärnumaa parimad kodu-uurijad pälvisid presidendi preemia

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõpe koolimaja.
Lõpe koolimaja. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Õpilaste ajaloo uurimistööde võistlusel vabariigi presidendi auhindadele tõi uurimistöö „Mustlaste elust Lõpe kogukonnas nende üldise kultuuriloo taustal” Lõpe põhikooli õpilastele Karmen Käänikule ja Kelly Ardanile esikoha, peale selle tuli Pärnumaale mitu eripreemiat.
 

Käänik ja Ardan pälvisid tunnustuse põhikooli arvestuses, neid  juhendas Ellen Laanesoo.

Gümnaasiumi eripreemia sai Audru keskkoolist Mare Heinluhti uurimustöö “Slavjanotška – lõimumissädeme hoidja Sindis” (juhendaja Anita Uibu). Kaks eripreemiat läks Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi: Kadi Lõhmussaarele töö „Teiste rahvuste lõimumine Eesti ühiskonda” (juhendaja Epp Pavelts) ja Marten Varesele hea integratsioonialase töö „Vähemusrahvustest  ja nende lõimumisest Halinga  vallas” (juhendaja Elve Tamvere) eest.

Raamatupreemiad said Pärnu Ülejõe gümnaasiumi õpilased Triinu Tšetšin uurimistöö “Kihnu-saareke Läänemeres”, Mia Liina Lepik „Põlluvälja talu ja selle inimeste” ning Ande Pelberg ja Tiina Väärtnõu uurimistöö „Vambola Rihvk” eest. Kõiki töid juhendas Anne Kärner.

Seekordsel, juba üheteistkümnendat korda peetud võistlusel osales 120 Eestimaa kooli 144 õpilasega. Pärnumaalt võttis osa viis kooli kaheksa tööga: Audru keskkool, Lõpe põhikool, Sütevaka humanitaargümnaasium, Tihemetsa põhikool ja Pärnu Ülejõe gümnaasium.
 
Pärnu maakonna ajalooainesektsiooni juhataja Elve Tamvere ütlust mööda on auhinnatutel ja erpreemia võitnud õpilastel õigus kandideerida rahvusvahelistesse laagritesse, mis sel aastal toimuvad Saksamaal, Šveitsis ja Bulgaarias.Varem on rahvusvahelistes laagrites osalenud Mare Heinluht ja Marten Vares.

Õpilaste ajaloo uurimistööde võistlust vabariigi presidendi auhindadele korraldab Eesti ajaloõpetajate selts. Mõte pärineb Körberi Sihtasutuselt Hamburgis, mis toetab võistlust rahaga. Praegu osaleb selles võistluses 22 Euroopa riiki.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles