Reformierakond ei toeta pärnakate maamaksu tõusu

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väino Hallikmägi.
Väino Hallikmägi. Foto: Ants Liigus

Reformierakonna Pärnu piirkonna juhatuse ja linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni ühisel koosolekul leiti, et pärnakate maamaks ei tohi tõusta.

“Maamaksu tõus võib kõne alla tulla vaid juhul, kui see kehtestatakse linna mitte sisse registreeritud kinnistute omanikele,” ütles Reformierakonna Pärnu piirkonna juht Väino Hallikmägi.

Neljapäeval Pärnu linnavolikogus arutlusele tulev Pärnu eelarvestrateegia näeb ette maamaksu tõusu alates järgmisest aastast. Uusi maksumäärasid volikogu veel arutanud pole, kuid eelarvestrateegia järgi peaks Pärnu linn maamaksust alates järgmisest aastast teenima senise 17,5 miljoni krooni asemel 22 miljonit krooni ehk 4,5 miljonit rohkem.

Linnapea Toomas Kivimägi on Pärnu Postimehele rääkinud, et linnavalitsus on arutanud kahe variandina maamaksu tõstmist näiteks kaheksas atraktiivsemas linnapiirkonnas kuni 25% ning maamaksu diferentseerimist pärnakatele ja Pärnusse mitte sisse registreeritud kinnistute omanikele.

“Eelarvestrateegiat kinnitades ei võta me veel vastu otsust maamaksu tõstmise kohta,” rõhutas Hallikmägi. “Me ei taha tekitada olukorda, kus hiljem võib öelda, nagu oleks maamaksu tõstmine juba otsustatud.”

Hallikmägi rääkis sedagi, et kuigi Reformierakond on taastusravikeskuste Estonia ja Sõprus müügiga põhimõtteliselt nõus, ei tähenda eelarvestrateegiaga nõustumine otsust neid maha müüa.

Kuigi linnavalitsus pole koostanud eelnõu kolme munitsipaalhuvikooli ühendamise kohta, otsustas Reformierakond võtta vastu seisukoha, et ühendamine ei tohi toimuda ainult kulude kokkuhoiu eesmärgil. Hallikmägi jutu järgi tuleb esmalt kuulata oma ala spetsialiste ja mitte loobuda kergekäeliselt kunstikooli Kerese tänava majast.

Reformierakond pooldab Estonia juhataja kohale konkursi väljakuulutamist. “Estonia vajab juhtimises kindlust,” ütles ta võimaluse kohta Cardo Remmeli lepingut aasta lõpuni pikendada.

Linnapea Toomas Kivimägi ütles, et temaga on juttu olnud Remmeli lepingu pikendamisest aasta lõpuni ja tähtajalisest lepingust luges ta ajalehest. “Minu ettepanek oleks munitsipaalettevõtte juhi ja volikogu esimehe koht lahutada aasta pärast,” lausus ta.

Neljapäeval otsustab Estonia nõukogu, kas pikendada ettevõtet juhtiva Remmeli töölepingut või kuulutada ettevõtte juhi kohale välja konkurss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles