Rannahooaeg algas 15. mail

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannapromenaadil levib traadita internet.
Rannapromenaadil levib traadita internet. Foto: Ants Liigus

Kui tavaliselt peab Pärnu rand rohkem igaks juhuks 15. maiks korras olema, siis tänavu meelitas ilus ilm sel päeval tuhandeid inimesi ilusasti korda tehtud randa.


Rannas heakorratöid tegev ISS Eesti oli õigeks ajaks liiva sõelunud ja tasandanud, paigaldanud laudteed, kiiged, prügikastid ja riietuskabiinid. Avatud olid tualetid, uksed olid lahti teinud Rasputin ja paar jäätisekioskit.

“Mina olen küll rahul, kuidas ideed – teha Pärnust Eesti puhtaim suurlinn – ellu on viidud,” ütles Pärnu linnapea Toomas Kivimägi. “Oleme olnud nõudlikud, raha pole meil linna puhtusesse võimalik rohkem panna ja lepingupartnerid on sellesse väärikalt suhtunud.”

Linnavalitsus kutsub pärnakaid üles räämas kohtadest telefonil 15 505 või elektronposti aadressil linnavalitsus@lv.parnu.ee teada andma. Ranna heakorraga jäid laupäeval rannas käinud Kivimägi ja abilinnapea Annely Akkermann rahule.

Akkermanni sõnutsi ootab ta, et rekonstrueeritav Rannapargi osa lõpuks valmis saaks. Rannapargi avamine on kavandatud 20. juuniks, praegu pääseb randa Lehe tänava pikenduselt promenaadi algusesse minnes ning kuursaali ja Side tänava pikenduse juurest.

Linnaaednik Kristiina Kupper on Raadio Pärnule öelnud, et Ranna puiesteest mere poole jääv Rannapargi osa plaanitakse valmis saada juuni esimesteks päevadeks. Ranna puiesteest linna poole jääv suurem pargiosa jääb suletuks juuni keskpaigani.

Laupäevast õhutemperatuuri ja rannaliste arvu pole Pärnu Postimehel võimalik lugejatele avaldada.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi vaatlusjaam asub Pärnu lennuväljal, rannas õhu- ja veetemperatuuri mõõtev ning külastajaid lugev rannavalve pole veel tööd alustanud.

Pärnu lennujaamas saavutas õhutemperatuur laupäeval maksimumi kella 14 ja 15 vahel, mil vaatlusjaamas mõõdeti 25,2 kraadi.

Kes internetist Pärnu rannakaameraga pilti vaadata tahab, võib vaadata aadressi http://ilm.ee/nivea/nivea-rannakaamera.php3, rannainfo andmed ilmuvad sinna alles 1. juulist.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles