Sirje Potisepp: Toidukauba suurt hinnatõusu pole alanud aastal ette näha

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti toiduliidu juht Sirje Potisepp tõdes, et kodumaise toidu eelistus on meie inimeste südames suurem, kui rahakott lubab seda ostudes välja näidata.
Eesti toiduliidu juht Sirje Potisepp tõdes, et kodumaise toidu eelistus on meie inimeste südames suurem, kui rahakott lubab seda ostudes välja näidata. Foto: Toomas Huik/Postimees

Kolme aasta eest pärast euro käibele tulekut elasime üle toidukauba olulise hinnatõusu ja nii mõnegi ostupaanika, praeguseks on olukord toidupoodides rahunenud ja uusi hinnahüppeid esialgu kartma ei pea.

Toidu ja mittealkohoolsete jookide hinnad kasvasid möödunud aastal statistikaameti andmetel keskmiselt 4,1 protsenti. Kõige enam kallinesid aastaga kartul (39%) ja värske köögivili (16%) ning põhjuseks oli suuresti kütuse- ja elektrihinna kasv. Mõnevõrra odavnesid aastaga kohvi ja suhkru hind (11%), tõi välja Eesti toiduainetööstuse liidu juhataja Sirje Potisepp.

Millises suunas liiguvad toiduainete hinnad tänavu?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles