Toris selgusid Pärnumaa parimad grillijad

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistkonna LV Sindi ja Sõbrad töö.
Võistkonna LV Sindi ja Sõbrad töö. Foto: Ants Liigus

Pühapäeval toimus Toris Pärnumaa toiduvalmistamise võistlus sarjas „Eesti meistrivõistlused grillimises – Grillfest“. Võisteldi kahes voorus: maitsestamata searibi grillimises ja fantaasiaroa valmistamises.

Tori rahvamaja aasal toimunud Pärnumaa võistlusel osalesid võistkonnad Baltic-Pack EST, Tori-Sindi jahiselts, LV Sindi ja Sõbrad, Sindi Sõprade selts, Helmets MCC, Västriku ulitsa & Virumaa Barbecue Team, vahendas MTÜ Eesti Grilliliidu juhatuse liige Auris Rätsep.

Ribivoorus tulid auhinnalistele kohtadele võistkonnad Helmets MCC (137 punkti), LV Sindi ja Sõbrad (132 punkti) ja Tori-Sindi jahiselts (131 punkti).

Fantaasiavoorus osutusid parimateks Västriku ulitsa & Virumaa Barbecue Team (218 punkti), LV Sindi ja Sõbrad (189 punkti), Tori-Sindi jahiselts (181 punkti). Fantaasiavooru eripreemia parima esitluse eest pälvis võistkond Västriku ulitsa & Virumaa Barbecue Team.

Fantaasiavooru võidutöö nimi oli „Jõuluvana piknik“. „Nii nagu korralikule piknikule kohane, grillisime palju eri toiduaineid. Küpsetasime fruktidega täidetud küülikukoibi, sea sisefileed, Lapi meetodil grillisime lõhet, mis oli kala maitse säilitamiseks maitsestatud ainult meresoola ja sidrunipipraga, Narva silmud olid grillitud ja marineeritud, samuti küpsetasime pastinaaki (valge porgand), tomatit, sparglit ja palju muud,“ selgitas võistkonna Västriku ulitsa & Virumaa Barbecue Team kapten Ago Silde.

Pärnumaad esindavad 12. juunil Türi rannas ja lauluväljakul toimuval suurel lõppvõistlusel „Eesti meistrivõistlused grillimises – Grillfest” võistkonnad Helmets MCC (ribivooru võitja), LV Sindi ja Sõbrad (fantaasiavooru võitnud võistkond Västriku ulitsa & Virumaa Barbecue Team, kes Läänemaa fantaasiavooru võitjana on lõppvõistlusel juba kirjas, loovutas oma osalusõiguse pingereas teise auhinnalise koha saavutanud võistkonnale).

Võistlustööde hindamine toimus vastavalt rahvusvaheliselt tunnustatud meetoditele, võistlustöid hindasid Eesti grilliliidu liikmetest koolitatud grillikohtunikud, reeglitest kinnipidamist jälgis grilliliidu võistluste inspektor.

Pärnumaa võistluse korraldasid Eesti grilliliit ja Tori vallavalitsus.

Võistlussarja „Eesti meistrivõistlused grillimises – Grillfest“ korraldaja on MTÜ Eesti Grilliliit koostöös maakonna aktiivse omavalitsusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles