Are vald otsib kärgtelliseid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aseri tellis.
Aseri tellis. Foto: www.wienerberger.ee

Are vallavalitsus on võtnud nõuks taastada algsel kujul omaaegse Pärivere sovhoosi kontori-klubi, mis oli omapärasemaid maaehitisi nõukogude perioodil.

Eriti kahjustunud on 1980. aastal valminud hoonel päikesepoolne esikülg, kus punased kärgtellised nagu hambaga puretult rikuvad praeguse Are vallakeskuse ilmet.

“Sellist Aseri tellist nagu majaehitusel kasutati, ei valmistata enam. Sellepärast ostamegi vana tüüpi kärgtellist või selle analooge, mille mõõdud on 250x120x88 millimeetrit, soovitavalt triibu- või rombikujulise mustriga,” rääkis Are abivallavanem Lauri Luur.

Luuri sõnutsi teeb vald Pärnu KEKi ehitatud hoone renoveerimisel koostööd selle arhitekti Ell Väärtnõuga, teine arhitekt Andres Ringo on paraku manalamees. “Eesmärk on säilitada algne arhitektuur nii välisilmes kui sees, Väärtnõu ütleb selles suhtes oma sõna,” märkis ta.

Vallaeelarvest on hoone renoverimiseks eraldatud esialgu ligi 100 000 krooni. Sellesse rahasse on arvestatud 30aastase hoone fassaadi kõrval fuajee remondi jätkamine ja tehnosüsteemide uuendamine. (PP)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles