Juhtkiri: Töökava või lubadused

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Eile sõlmisid Eesti Reformierakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond koalitsioonileppe, millele kirjutasid alla vastavalt Taavi Rõivas ja Sven Mikser. Eeldatavalt peaks kahe erakonna taasleitud sõprus püsima vähemalt aasta, järgmisel kevadel toimuvate riigikogu valimisteni.

Tegevuskava, mille Pärnu Postimeeski lühendatult avaldab, on pikk, põhjalik ja mõneski osas üllatav. Mainigem kas või seda, et nüüd siis äkki leitakse raha, et lastetoetusi ja tulumaksuvaba miinimumi tõsta. Läbirääkimiste ajal kõneks olnud kava langetada tulumaksumäära ühe protsendi võrra leppes ei kajastu, küll leidub seal riikliku matusetoetuse taastamine vähekindlustatud peredele, mis võib rakendudes muidugi tavapärasel moel uppuda bürokraatiasse ja inimese sundimisele meeleheitlikule ja paraku alandavale tõestamisele, et ta tõepoolest ongi nii vaene, et riigilt matusetoetust saada.

Detaile, mida uue koalitsiooni kokkuleppest välja noppida ja eraldi analüüsida, on väga palju. Olgu näiteks toodud punktid, mis Pärnutki puudutavad, nagu Rail Balticu koridori valiku üle otsustamine, mis võib teoreetiliselt tähendada Tallinna-Pärnu liinist loobumist, või riigikogu liikmete lubamine kohalike omavalitsuste volikogudesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles