Kommentaar: Kreml näeb jälle ja küüditamine ÜROsse!

Toomas Alatalu
, politoloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov olevat hakanud sõnu valima.
Vene välisminister Sergei Lavrov olevat hakanud sõnu valima. Foto: PP

Esmaspäeva õhtu uudis number üks oli kahtlemata teade Vene välisministri Sergei Lavrovi ja Ukraina välisministri Andri Deštšõtsa ootamatust kohtumisest Haagis. Teatavasti sõitis Kremli esindaja sinna kohtuma USA riigisekretäri John Kerryga – nagu kaks päeva varem telefonitsi kokku lepiti –, ent tal tuli selgelt täita USA ja Euroopa ühisnõuet.

Lavrov olla veel enne kohtumist pressikonverentsil hakanud sõnu valima. Kiievis oli ju riigipöörde teel võimule tulnud ehk mittelegitiimne natsionalistlik, fašistlik, banderalik režiim, kellega kohe kuidagi polnud võimalik suhelda. Ja järsku oli kogu see jutt kuhugi pühitud. Maailm võib mõistagi kergendatult ohata, ent tuleb oodata ära Moskva järgmised taganemiskäigud.

Suurim probleem on praegu referendumiohuga mängimine Ida-Ukraina keskustes ehk neljas laine sündmustest, mis algasid ”Ukraina rinde“ (Ukrainski front nagu suures isamaasõjas!) kõigi saadikute kogunemisega Harkivis 22. veebruaril. Toetamaks Vene sõjaväelaste osalusel alanud mässu Krimmis, muudeti Ida-Ukrainagi nädal hiljem jõuvõitluse areeniks: kohalikesse võimukeskustesse murti jõuga sisse ja heisati Venemaa lipp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles