Tuul murrab puid ja pillub oksi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murdunud puuoks. Foto pärineb varasemast ajast ja on illustratiivne.
Murdunud puuoks. Foto pärineb varasemast ajast ja on illustratiivne. Foto: Ants Liigus

Tugeva tuule tõttu on teedele kukkunud hulgaliselt oksi ja murdunud puid, mis võivad liiklejaid tõsiselt ohustada. Teede vabastamine takistustest võtab aega ja kõigi takistuste kohta ei ole ka operatiivinfot.

Maanteeinfokeskus palub kõiki sõitjail olla ohu vältimiseks  hästi ettevaatlikud, seda eriti sõitmisel metsavahelistel lõikudel.

Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Sirle Mati teatel on päästeteenistus saanud Pärnumaal seoses tugeva tuulega täna kella 18 seisuga kuus väljakutsest.

Puu oli sõiduteele langenud täna Vändra vallas Rae külas, Pärnus Allika tänaval, Sauga vallas Eametsa külas ja Audru vallas. Päästjad eemaldasid sõiduteedel liiklust takistanud puud.

Kell 14.46 sai päästeteenistus teate, Halingas on puulatv kukkunud  elektriliinile ja põleb. Päästjate kohale jõudes oli põleng ise kustunud. Juhtunust teavitati elektriavariibrigaadi.

Kell 14.59 ajal tuli teade, et Sauga vallas Eametsa külas on puu majale kukkumas. Päästjad eemaldasid puu.

Postimees.ee andmetel oli päästeteenistus saanud täna pärastlõunaks kogu Eestis üle ligi poolsada väljakutsest, kus paluti abi tormikahjustuste likvideerimiseks.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi andmetel ulatusid täna Pärnus tugevaimad tuuleiilid ligi 20 meetrini sekundis. Ilmaennustuse kohaselt puhub täna lõuna- ja edelatuul 7-12, puhanguti 14-16 m/s, saartel kuni 20 m/s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles