Juhtkiri: Sõit õiges suunas

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu linnavolikogu maikuise istungi kavas on eelnõu, mis käsitleb mittetulundusühingu Pärnumaa Ühistranspordikeskus asutamisel osalemise esimest lugemist. See tähendab, et päris pikalt ette valmistatud kava panna maakonna bussiliiklus ühtsesse süsteemi hakkab vähehaaval teoks saama.

Eelnõu seletuskirja kohaselt oleksid MTÜ asutajad peale Pärnu maavalitsuse ja Pärnu linna veel 18 Pärnumaa omavalitsust. See tähendab, et tegu on väga laiapõhjalise ettevõtmisega.

15. aprilli Pärnu Postimehes ilmunud põhjalikus ülevaates kirjutas end küll tagasihoidlikult ühistranspordihuviliseks nimetanud, kuid tegelikult selle valdkonna vaieldamatu autoriteet Andrus Kärpuk: “Oleme jõudnud punkti, kus ühissõidukiliikluse senine korraldus on oma arengu ja võimaluste tipus. Tipust edasi on aga ainult kaks võimalust: kas seisak või langus. See ei ole mõistlik valik. Parem oleks püüelda uute tippude poole.” Ühistranspordikeskus loobki võimaluse leida neid uusi tippe, mille poole püüelda, ja selle ettevalmistamisega tegelebki õnneks Kärpuk ise, mitte mõni Pärnumaa olusid mitte tundev spetsialist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles