Vägivallatsenud vallavolinik astub sügisel kohtu ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhkras peksmises ja teisteski väärtegudes süüdistatud Ivar Puuram näitab sündmuspaika, kus ta enda sõnul vaid iseennast ja oma vara kaitses.
Jõhkras peksmises ja teisteski väärtegudes süüdistatud Ivar Puuram näitab sündmuspaika, kus ta enda sõnul vaid iseennast ja oma vara kaitses. Foto: Ants Liigus

Are vallavolikogu liige, keskerakondlane, kohalik ettevõtja ja baaripidaja Ivar Puuram läheb kohtu ette, süüdistatuna ähvardamises, kehalises väärkohtlemises ja raskete tervisekahjustuste tekitamises.


Lääne ringkonnaprokuratuuri eeluurimisel kogutud andmetel tungis 45aastane Puuram tunamullu sügisel purjuspäi kallale ja peksis kaht üle 50aastast meest, tekitades neile tervisekahjustusi. Sama aasta sügisel ähvardas ta telefonitsi maja ja garaaži põlemapanemisega 28aastast meest.

Samuti lõi Puuram eeluurimise andmete põhjal mullu suvel 27aastast meest noa ja jalaga. Pealtnägija, kes soovis jääda anonüümseks, ütles: "Ei tea, kui eluohtlikud see rünnak ja saadud tervisekahjustused olid, aga nuga iseenesest oli küllalt ohtlik."

Puurami sõnutsi on aga tegemist lavastusega. "Kas ma pean laskma ennast oma territooriumil peksta või?" küsis ta, selgitades oma teguviisi enesekaitsega. "Olen Kohtla-Järvel kasvanud, eks lapsest saati ole nii välja kujunenud, et endale ma liiga teha ei lase."

Are vallavanema Jaanus Männiku väitel on Ivar Puuram kõva ütlemisega, aga üldiselt aktiivne volikogu liige. "Eks Eesti seadused pane asja paika," ütles vallavanem. "Enne süüdimõistvat kohtuotsust ei ole seadusandluses sellist punkti, mis kedagi loobuma sunniks."

Oma kohast vallavolikogus ei kavatse loobuda Puuramgi. "Tagasi astun alles siis, kui riigikohus süüdi mõistab," teatas ta.

Erakondlikust kuuluvusest on Puuram siiski sunnitud loobuma juba enne, kui kohtuprotsess algab. Keskerakonna Pärnumaa piirkondliku büroo andmetel arvas erakonna keskjuhatus Ivar Puurami eelmisel nädalal partei nimekirjast välja, olenemata sellest, et süüdimõistvat kohtuotsust veel ei ole.

Puurami kolleegid Are vallavolikogust ei soovinud leheveergudel julgeoleku huvides oma nime all esineda. Volikogu liikmed, kellega Pärnu Postimehel rääkida õnnestus, kirjeldasid Puuramit kui agressiivset, keerulist ja bravuurikat natuuri, kes vaielda armastava opositsionäärina vahel volikogu tööd isegi segab.

Puuram pääses mullu oktoobris kohalike omavalitsuste valimistel vallavolikokku 40 häälega. Esimest korda valiti ta volikokku 2005. aastal.

"Küsimärgiks jääb, kes üldse on tema valijaskond," avaldas üks volikogu liikmeist. "Kui süüdistused tõele vastavad, on ta oma valijaid ju petnud. See on kahetsusväärne."

Üle-eelmisel nädalal Pärnu maakohtus eelistungil leppisid menetluspooled kokku, et protsess algab 2. novembril. Kohtueelse uurimise lõppemisel esitas Lääne ringkonnaprokuratuur Puuramile süüdistused, mille eest karistusseadustik näeb ette kuni 12 aasta pikkuse vangistuse.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles