Punane aasta Pärnus sai kaante vahele

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimehe arvamustoimetaja Kalev Vilgats veetis ülemöödunud sügistalvel töövabad tunnid pool sajandit tolmunud dokumente uurides.
Pärnu Postimehe arvamustoimetaja Kalev Vilgats veetis ülemöödunud sügistalvel töövabad tunnid pool sajandit tolmunud dokumente uurides. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnakodaniku maja väljaandena ja Pärnu linnavalitsuse toel on ilmunud järjekordne raamat Pärnu ajaloost – kaante vahele jõudis Kalev Vilgatsi “Esimene punane aasta Pärnus 1940–1941”.

Eelmise ehk esimese linnakodaniku maja väljaandena esitleti sealsamas mullu kevadel Feliks Männikovi raamatut “Pärnu Teise maailmasõja aastatel”. Maja perenaine Hilja Treuberg avaldas heameelt selle üle, et taas on antud kena panus kodulinna mineviku tundmisele.

Autor Vilgats tunnistas, et seda raamatut poleks olnud, kui Hilja Treuberg poleks teda otsustavalt tagant torkinud, sest arvas esiotsa, et Pärnu Postimehes, kus ta arvamustoimetajana töötab, on seesama materjal ajalookülgedena poolteise aasta jooksul ilmavalgust näinud ja seda on huvilistel võimalik nii raamatukogus vanadest lehtedest kui ka ajalehe veebiarhiivist lugeda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles