Juhtkiri: Endla abiäri

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Võime küll lõputult kõnelda sellest, kui oluline on kultuur kõigis oma avaldumisvormides ja kui tähtis on Pärnule oma orkester, mida kõige ja kõigi kiuste pole õnneks suudetud laiali saata, ja teater, kuid kultuur pole kallis mitte ainult ülekantud tähenduses, vaid samuti otseselt. Pärnu Endla teater pole lihtsalt teater, vaid Sihtasutus Endla Teater, mis saab küll mõõdukat tuge riigilt, Pärnu linnalt vähem, kuid laias laastus peab siiski oma jõududega hakkama saama, et maja püsiks soe ja valge ning näitlejad päris nälga ei jääks.

Piletihindasid eriti tõsta ei anna, kuskilt tuleb piir ette, ja põhitegevuse kõrvalt saali rentimisest saadav tulu ei pruugi samuti piisav olla. Selleks, et toime tulla, ja mitte lihtsalt toime tulla, vaid senisest paremini toime tulla, ongi teater välja tulnud kavaga ehitada olemasoleva maja taha Rüütli tänava äärde uus hoone. Esmaspäevasel istungil otsustaski Pärnu linnavalitsus selle detailplaneeringu koostamise algatada.

Endla seisukohast on see vajalik ja ühel hetkel võib-olla lausa hädavajalik ettevõtmine, kui kasutada on nii-öelda doonor, mis teatri tegevust toetab. Iseenesest väga loogiline käik, sest krunt võimaldab teatri praegusesse tagahoovi äri- ja büroohoone või lausa hotelli ehitada küll ja miks mitte seda kasutada. Kui tulevased lepingupartnerid tublile teatrirahvale külma ei tee, võib Endla mõne aasta pärast seista majanduslikult palju tugevamatel alustel. Väike äri kultuuri toetuseks pole häbiasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles