Juhtkiri: Parim õppekeskkond

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves tõi sümpaatses teadmiste päevale pühendatud telepöördumises esile, et “miks siis ei võiks ollagi nii, et Eesti on õppimise alal maailma parim. Mitte tuupimises või rahvusvahelistes pingeridades. Vaid pigem selles, et Eesti õppimise keskkond on parim ja õppimise soov on suurem kui mujal”.

Võib-olla on praegu, uue õppeaasta algul, Pärnus seda raske mõista, sest koolivõrk elab läbi aastakümnete suurimat muutust, mille lõpule jõudmiseni tuleb taluda veidi ebamugavusi. Kuid ükski uus kord ei sünni valutult ja pealegi pakub uutes kohtades ja ruumides õppimine noortele pigem põnevust kui nördimust. Rutiini lõhkumine on harjumatu lapsevanematele, kuid ega nemad koolis käi.

Tähtis on kahtlemata lõpptulemus, kui ootamatult kiirelt käivitunud koolireform lõpuks läbi saab. Raha saab kokku lugeda ja selle tulekut ning minekut prognoosida, kuid võimatu on täpselt ette näha, milline elu hakkab käima uues riigigümnaasiumis ehk Koidula koolis, ühisgümnaasiumis Kooli tänaval ja Mai koolis. Kõiki võimalusi, kuidas väheneva õpilaskonna juures suuta jätkuvalt korralikku haridust anda, on kaalutud nii kohalike omavalitsuste kui riigi tasandil, otsused on tehtud ja otsuseid tegema pidi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles