Nädal Eestis

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Kotjuh / Järva Teataja
Dmitri Kotjuh / Järva Teataja Foto: PP

Ühepäevase visiidiga Eestit väisanud USA president Barack Obama jättis endast maha mulje kui hiilgavast oraatorist, kel on väga head tekstikirjutajad. Nii liigutas Obama eestlaste südant, sidudes lubadused NATO kilbiga igavesti Eesti iseseisvust kaitsta Marie Underi ja Heinz Valgu tsiteerimisega.

USA presidendi külaskäik tähendas Eesti läbi aegade suurimat julgeolekuoperatsiooni, aga ameeriklaste ja eestlaste koostöös laabus see ekstsessideta ning kõlama jäid hoopis Obama sõnumid eestlastele (ja muidugi hoiatusena ida poole, tahetakse seal neid kuulda või mitte) ja inimlikud detailid. Näiteks täitus ühe koolipoisi suur unistus kohtuda Ameerika presidendiga.

Segastel asjaoludel ja motiividel rööviti Eesti kaitsepolitsei ametnik Eston Kohver. Eesti poole väiteil, mida tõendavat ka üks Vene poole väiksemate piiriametnikega koostatud protokoll, viidi Kohver relva ähvardusel, sidet segades ja suitsugranaati kasutades ära Eestimaa pinnalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles