Politsei usub, et tabas olulise Pärnu linna kanepiga varustaja

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanep
Kanep Foto: SCANPIX

Politsei pidas üleeile pärastlõunal Pärnus kinni 57aastase Antonina, kellelt leiti läbiotsimise käigus 100 grammi kanepit.

Teisipäeval kella 13 paiku pidasid Lääne prefektuuri töötajad Pärnus kinni Rootsi numbrimärke kandva sõiduki, mille roolis oli Eesti kodakondsusega 59aastane Boris. Juhi kõrval istunud 57aastase Antonina kotist leiti läbiotsimise käigus 100 grammi kanepit.

Lääne prefektuuri narkokuritegude talituse juhi Tarmo Värati sõnul on alust arvata, et kinnipeetud naise puhul on tegemist olulise Pärnu kanepiga varustajaga.

„Narkootiliste ainete levitajatele ei märgi rolli klientide vanus ja tihti on nende ohvriks lapsed, mis teeb sellise tegevuse eriti ohtlikuks. Politseile saab võimalikest diileritest teada anda narkokuritegude vihjetelefonil 444 6555,“ julgustas Värat inimesi olema aktiivsed narkootikumide leviku takistamisel.

Lääne ringkonnaprokuratuuri juhtimisel alustati kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb narkootilise ja psühhotroopse aine suures koguses ebaseaduslikku käitlemist. Selle eest on rikkujat süüdimõistmisel võimalik karistada kuni viieaastase vabadusekaotusega.

„Avastatud kanepist saanuks ühekordse narkojoobe umbes 130 inimest ja seaduse järgi on suur kogus kanepit juba 7,5 grammi,“ selgitas prokurör Kaido Tuulemäe.

Eestis on kanep kvalifitseeritud narkootikumina ja õiguskaitseasutused suhtuvad sellega seotud rikkumistesse täie tõsidusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles