Rannas möllasid ragbimehed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragbi liival
Ragbi liival Foto: Ardi Truija

Rannaragbifestivalil Pärnu rannas müttas liivas seitse meeskonda. Võiduau kuulus Tallinna Sharks’i “Kiisude” meeskonnale, teise koha sai RFC Paide ja kolmanda Tartu Lelo.

Ragbi jõuab 2016. aastal Rio de Janeiros olümpiamängudele, maailmas on ala vägagi populaarne. Lausa levinuim spordiala on ragbi Austraalias, populaarne on ragbi Lõuna-Aafrika Vabariigiski, jalgpalliga konkureerib ragbi harrastajate arvult Inglismaal, Iirimaal ja Prantsusmaal.

Eestis tegeleb ragbiga neli-viis klubi, peetakse kohalikke meistrivõistlusi, rannaragbi festivali, lumeragbi turniire ja Ragbi 7 võistlusi.

Ragbis domineerivad füüsiline jõud, kirus, osavus ja meeskonnatöö. Rannaragbis on väljakul kaks viieliikmelist võistkonda, kelle eesmärk on panna pall maha vastase väravajoone taga. Üksteist lüüa ragbis ei tohi, muu füüsiline mõjutamine on lubatud, seepärast on üsnagi päevakohane üks ragbi loosungitest “jalgpall on tüdrukutele, meeste mäng on ragbi!”. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles