Pikanäpumehed murravad rõdult korteritesse sisse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Viimase nädala jooksul on Pärnus toimunud mitu korterivargust, mis oma laadilt muudavad politsei eriti tähelepanelikuks: üldjuhul õhtusel ajal tungitakse kortermaja esimese korruse rõduust lahti kangutades eluruumidesse ja varastatakse sealt raha, ehteid ja elektroonikaseadmeid.

Vargaid pole korteris kohutanud koer ega magav inimenegi.

Näiteks murti laupäeva õhtupoolikul lahti Pärnus Papiniidu 33 esimese korruse korteri rõdu uks ja varastati mängukonsool X- Box ja ehteid.

Sama päeva õhtul avastati, et Pärnus Mai 45 korterelamus on samamoodi sisenetud esimese korruse korterisse, kust oli varastatud ehteid ja alkohoolseid jooke.

Politsei teatel on samasuguseid juhtumeid veel.

Pärnu politseijaoskonna juhi Andres Sinimeri ütlust mööda ei ole Pärnu politsei selliste kuritegude kohta juba mõnda aega teateid saanud.

„Arvestades kogemust, on põhjust arvata, et neid lisandub,“ lausus politseijuht.

Sinimeri sõnade kohaselt tegutseb politsei aktiivselt, et kurjategijad tabada.

„Meie ametnikud on küll hea väljaõppe ja tehnikaga, kuid kogukonna toetuseta me hakkama ei saa. Seega palun kõigi abi kuritegude avastamiseks ja varaste tabamiseks. Kindlasti on keegi midagi näinud või tähele pannud. Palun andke oma kahtlustest teada telefonil 110. Saame seda infot kasutada delikaatselt. Turvalisus on meie kõigi asi,“ ütles Sinimeri.

Sinimeri märkis, et vara on otstarbekas kindlustada, ruumide uksed sulgeda, lukustada uksed öösel kodus olleski, kodunt lahkudes paluda naabrit, et teie postkasti tühjendataks.

„Ei maksa jätta tähelepanuta, kui majade ümbruses või koridorides on võõraid inimesi, kes käituvad kahtlaselt,“ soovitas politseijuht. „Naabruskondadel on otstarbekas liituda naabrivalveüksusteks, korteriühistutel ja kogukondadel hoolitseda ühiselt turvalisuse eest.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles