Pärnu linn soovib laenupuhkust

Peeter Raidla
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeval välja kuulutatud riigihankega soovib Pärnu linn osaliselt refinantseerida linnavalitsuse kohustusi ja ühtaegu saada pikaajalist laenupuhkust.

67,5 miljoni krooni laenamiseks tehtud riigihanke üheks tingimuseks on seatud, et laen loodetakse täies mahus kätte saada küll 12. oktoobril 2010, kuid selle tagasimaksmine osade kaupa algab alles mais 2012. Teisisõnu teeb see soovitud laenupuhkuse pikkuseks poolteist aastat.

Lisaks laenupuhkusele soovib linnavalitsus endale võetud kohustuste täitmise tähtaega oluliselt pikendada, sest hanke kohaselt on võetava laenu lõpliku tasumise päevaks seatud 12. november 2024.

Hankega määratud laenusumma 67,5 miljonit krooni jaguneb kolmeks: 55,5 miljonit krooni kasutusvaldustasu maksmiseks osaühingule Steniard, 8 miljonit krooni SEB-lt võetud laenu ja 3,9 miljonit krooni Swedbankilt võetud laenu refinantseerimiseks.

Olgu öeldud, et viimati mainitud Swedbanki laenu tagastamise tähtaeg kukub juba 25. oktoobril 2010. Steniardile kuulub aga nii Pärnu linnavalitsuse hoone kui ka Pärnu spordihalli hoonestusõigus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles