Pärnakad osalesid agaralt arengukava arutelul

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsus.
Pärnu linnavalitsus. Foto: Ants Liigus

Neljapäeva pärastlõunal linnavalitsuses toimunud Pärnu arengukava muutmise arutelule kogunes paarkümmend inimest, kes tegid arengukava korrigeerimiseks rea ettepanekuid.

Volikogu liige Epp Klooster soovitas arengukavas eraldi ära märkida sõudebaasi kõrval asuva supluskoha väljaarendamise, et see üldise “jõekallaste kordategemise” varju ei jääks. Klooster, Margo Orupõld ja Astrid Hindriks olid juba varem teinud ettepaneku lisada arengukavasse lähisuhte all kannatavate naiste varjupaiga väljaarendamise, mida nad arutelul põhjendasid.

Volikogu liige Garri Suuk pani ette lisada sotsiaalmaja ehitusele linna toetus, sest selleta Kredex ettevõtmist ei rahasta. Ta avaldas imestust, et arengukavas on endiselt uue bussijaama planeerimine ja ehitamine, kuigi sisuliselt on linnavalitsus otsustanud, et bussijaam jääb vanasse kohta.

Pärnu linnapeaks kandideerinud Martin Merilaine ettepanek oli lisada arengukavasse Pärnu 2014. aastal Põhja-Euroopa surfipealinnaks saamise projekt. Ta rääkis kavatsusest hakata mitmekesisemalt kasutama endise lõbustuspargi alal asuvaid korvpalliväljakuid.

Koosolekul osalejad leidsid, et arengukavast ei tohiks välja jätta parklate rajamist, ülekäiguradade valgustamist, liuvälja ehitamist jpm, mida linnavalitsus esialgu soovis. Kui majandusosakonna juhataja Mait Talvoja kurtis, et linnal pole parklate ehitamiseks maad, soovitas Suuk hakata seda üldplaneeringuga broneerima, et tulevikus parklamaad jätkuks.

Talvoja selgitas, et näiteks ülekäiguradade valgustamine jäeti arengukavast välja seetõttu, et see on pidev töö. Jooksev töö olevat ka näiteks Mai ranna korrastamine, mida üks koosolekul osaleja arengukavasse soovitas lisada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles