Tali lastele valmib kooli juurde mänguväljak

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tali koolimaja kunagise katseaia asemele valmib mängu- ja minijalgpalliväljak.
Tali koolimaja kunagise katseaia asemele valmib mängu- ja minijalgpalliväljak. Foto: Urmas Luik

Tali külas valmib koolimaja ja lasteaia juurde mängu- ja spordiväljak, mille rajamine Optima Projekti koostatud projekti järgi käib täie hooga.

Saarde valla nõunik Indrek Talts ütles, et mängu- ja spordiväljaku rajamise raha taotles Saarde Hariduselu Sihtasutus maaelu arengukava meetmest 3.2, see tähendab külade uuendamise ja arendamise investeeringutoetust, ja sai projekti tarvis 787 275 krooni, millele lisandub omaosalus.

Tali põhikooli laste mänguväljak võtab enda alla 594ruutmeetrise ala kooli kunagise katseaia asemel. Peatöövõtja on elektrivarustusega tegelev aktsiaselts Empower ja alltöövõttu teeb teede ja platside ehitusele spetsialiseerunud osaühing Marble.

Lõppeval nädalal jätkus pinnase koorimine ja tagasitäite panemine, järgmised tööd on  piirete, valgustuspostide ja rullmuru paigaldamine, atraktsioonide ehitamine. Tähtaeg on oktoober ja projektijuht Ragnar Sarapuu sõnul sujub töö plaanipäraselt.

Tali põhikooli direktor Signe Post rääkis, et pargi sügavusse puude vilusse kunagi rajatud mänguväljak on ajast ja arust ning vajab lammutamist, uus tehakse koolimaja juurde sellepärast, et paar aastat tagasi tehtud kapitaalremondi ja ümberehituse järel töötab samas lasteaed. Koolis on sügisest 42 õpilast, lasteaias käib 10 mudilast.

Koolimaja päikesepoolsesse otsa rajatavale mänguväljakule paigaldatakse karussell, tasakaalupoom, mängumaja, ripp-, kaalu- ja linnupesakiik ning vedrukiiged, ehitatakse liivakast, korvpalli harjutussein ja mängulinnak. Platsile mahuvad varjualaune piknikulauaga ja aiamaja mänguvahendite hoidmiseks.  

Mänguväljaku kõrvale valmib sama projektiga minijalgpalliväljak mõõtmetega 17x27 meetrit.

Järgmisena on Indrek Taltsi sõnul päevakorral Tali koolimaja ümbritseva mõisapargi korrastamine ja arendamine nii, et sellest saaks miljööväärtuslik ala Nigula looduskaitseala väravas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles