Teatrigaleriid täidab lastelooming

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile sättisid rõõmsat ja värviküllast laste loomingu näitust üles Pärnu lasteaedade õpetajad, pildil Kairi Mumma (vasakult), galerist Piret Bergmann, Merle Jaakson ja Kaili Sutt.
Eile sättisid rõõmsat ja värviküllast laste loomingu näitust üles Pärnu lasteaedade õpetajad, pildil Kairi Mumma (vasakult), galerist Piret Bergmann, Merle Jaakson ja Kaili Sutt. Foto: Ants Liigus

Täna avatakse Endla teatrigaleriis Pärnu ja Pärnumaa laste joonistuste näitus “Mina märkan”. Näitus sündis Pärnu Postimehe abiga: toimetus algatas samanimelise linna ja maakonna koolieelikute loomingu konkursi.

“Pärnu Postimees on aastaid detsembris välja andnud oma kalendrit ja sel aastal tekkis meil mõte kaasata lapsed,” rääkis lehe levi- ja turundusjuht Erkki Lumisalu. “Otsustasime teha kalendri laste joonistustest, reklaamipartnerid tulid hea meelega kaasa ja oktoobris kutsusimegi lapsi üles meile oma joonistusi saatma.”

Iga kalendrilehe kohta pakuti lastele joonistamiseks välja üks teema, näiteks: “Minu päev Pärnus”, “Minu emme”, “Kallurauto sünnipäev”. Kokku laekus 974 tööd, millest kalendrisse valiti 12 paremat. Populaarsemateks osutusid teemad “Minu emme”, “Metsa ilu” ja “Mets ja tema elanikud” – kõigil neil saadeti üle 100 joonistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles