Pärnumaa malevlased lõpetasid tööka suve

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilasmalevlased Pärnu parkides skulptuure puhastamas.
Õpilasmalevlased Pärnu parkides skulptuure puhastamas. Foto: Ants Liigus

Pärnumaa tänavune malevasuvi on lõppenud, kokku oli maakonnas ja linnas tööl 1501 last.

Pärnumaa õpilasmaleva eestvedaja Mati Sutt ütles Raadio Pärnule, et selle aasta malevasuvega võib igati rahule jääda.

„Võiks arvata, et suurim majanduskriis meie riigis on lõppemas, kuna suve jooksul tekkis hulganisti õpilastele pakutavaid töökohti juurde,“ rääkis Sutt raadiole. „Kõik lapsed, kes soovi olid avaldanud, ka tööle said.“

Suur suvine kuumalaine malevlasi ei kimbutanud, kuna rühmasid juhtinud komandörid jagasid Suti sõnul sageli tööajad ümber. Lämmatav kuumus oli paljudele lastele, nagu näiteks jäätisemüüjatele, isegi kasulik. Üks poiss sai Suti sõnutsi jäätist müües päeva teenistuseks lausa 600 krooni, mille hulgas oli ka turistide antud jootraha.

Ühtegi tööõnnetust suve jooksul ei juhtunud.

Aastate eest sai Pärnumaal malevas tööd 2700 õpilast. 2008. aastal oli see arv 1800. Möödunud aastal leidis rakendust 1561 õpilast ning käesoleval aastal 1501.

Sutt avaldas lootust, et suurim langus on möödas ning ehk edaspidi on rakendust leidmas juba suurem hulk õpilasi kui viimastel aastatel.

Malevasuvi Pärnumaal algas sel aastal 7. juunil ja lõppes 22. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles