Teede remondiraha tilgub valdadele aasta läbi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külatee. Pilt on illustratiivne.
Külatee. Pilt on illustratiivne. Foto: Ants Liigus

Kui siiani said omavalitsused neile eraldatud teehoiuraha riigikassast märtsis korraga kätte, siis 1. jaanuarist jõustunud seadusemuudatuse järel tilgub see vähehaaval iga kuu tasandusfondist.

“Kuna nüüd määratakse kohalike teede hoiuks raha iga eelarveaasta kaupa, toob see kaasa ebaselgust ja ebakindlust iga järgneva aasta teede rahastamise ja teehoiu planeerimisel, samuti korraga suuremate tööde tegemisel, kui saame vahendeid 1/12 kaupa,” ütles Paikuse vallavanem Kuno Erkmann.

Öelduga pidas Erkmann silmas eelmise rahandusministri, reformierakondlase Jürgen Ligi algatatud ja riigikogus 1. juulil jah-hääled saanud teeseaduse muudatust, mis lahutab kütuseaktsiisi teeremondi rahastamisest. Pea peale pöörati seitse aastat kehtinud säte, mille järgi teehoiu rahastamine riigieelarvest vastas üldsummas vähemalt 75 protsendile kütuseaktsiisi ja 25 protsendile erimärgistatud kütuse aktsiisi kavandatavale laekumisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles